Από το 1970 το κατάστημά μας βρίσκεται στο κέντρο της Μυτιλήνης εξυπηρετώντας με συνέπεια τους φίλους του ψαρέματος, της θαλάσσιας αναψυχής, της ιστιοπλοΐας. Με γνώμονα την κάλυψη όλων των αναγκών των πελατών μας, προσφέρουμε την πληρέστερη γκάμα Ναυτιλιακού και Ιστιοπλοϊκού Εξοπλισμού, Ειδών Αλιείας και Υποβρυχίου Κυνηγιού.

Βρείτε μας στα Κοινωνικά Δίκτυα
Back to top

Tεχνητό ΚΥΔΟΣ

Tεχνητό ΚΥΔΟΣ

Μια Ιστορία θα σου πω…

Το τεχνητό ΚΥΔΟΣ ήταν ανέκαθεν μία πρόκληση, παρά ένα εμπορικό project. Τρεις άνθρωποι ένωσαν τις δυνάμεις τους και την τεχνογνωσία τους για να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν και τοποθετήσουν στην Ελληνική αγορά ένα 100% χειροποίητο, Ελληνικό τεχνητό.

Στην αρχή αυτής της προσπάθειας δεν ασχοληθήκαμε με το πόσο θα στοιχίσει, ή τι θα αποφέρει εμπορικά το ΚΥΔΟΣ, αλλά με το πόσο κοντά μπορούμε να φτάσουμε στο τεχνητό που είχαμε στο νου μας. Μετά από ατέλειωτες δοκιμές και προκλήσεις γεννήθηκε το Kύδος σε Pencil και Crankbait. Οι Eλληνικές θάλασσες ήταν αυτές που “ενέκριναν” το τεχνητό μας και τα ψάρια ήταν αυτά που έδωσαν το “πράσινο φως” της παραγωγής.

Η ανταπόκριση του κοινού ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες μας. Κάθε παραγωγή από τα τεχνητά ΚΥΔΟΣ εξαντλήθηκε σε ελάχιστα μικρό χρονικό διάστημα. Φτάσαμε σε σημείο να μετράμε sold out σε εικοσιπέντε λεπτά. Όλα αυτά τα χρόνια λαμβάνουμε τόσες φωτογραφίες και αφηγήσεις με καταπληκτικά ψάρια πιασμένα με Κύδος αλλά και πραγματική αφοσίωση από ανθρώπους που κυριολεκτικά δεν ψαρεύουν τα Κύδος…από φόβο μήπως τα χάσουν! Αναγκαστήκαμε προκειμένου να είναι όλοι ευχαριστημένοι και να έχουν όλοι έστω από ένα τεχνητό, να βάλουμε “κόφτη” στις παραγγελίες και να μπορεί ο καθένας να αγοράζει συγκεκριμένη και μόνο ποσότητα. (Εκεί βέβαια ζήσαμε απερίγραπτες στιγμές κάλλους όταν ορισμένοι έβαλαν συγγενείς τους και φίλους να παραγγέλνουν αντ’ αυτών “κρυφά”). Τα πάντα για τα Κύδος – να αποκτήσουν όλη τη συλλογή, το μόνο ζητούμενο! Και η χαρά που λάβαμε από τα σχόλια των τυχερών που το ψάρεψαν μας «ανάγκασαν» να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια παρά τις δυσκολίες, την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών, των μεταφορικών, κλπ.

Κάθε τεχνητό ΚΥΔΟΣ κατασκευάζεται στο χέρι. Κάθε λεπτομέρεια, κάθε χαρακτηριστικό του απαιτεί ακρίβεια, απαιτεί χρόνο, απαιτεί αγάπη για τελειότητα. Στην πρώτη παραγωγή τεχνητών ΚΥΔΟΣ, στην οποία περιλαμβάνονται καλούπια, συσκευασίες, σχεδιασμός λογοτύπου, ατελείωτες ώρες δοκιμών και διορθώσεων, κάθε ψαράκι στοίχισε €36 για να κατασκευαστεί, καθιστώντας το κόστος του πολύ υψηλό για το μέσο Έλληνα ψαρά. Παρ’ όλα αυτά αποφασίσαμε να το διαθέσουμε την Ελληνική αγορά στην τιμή των €19, στηριζόμενοι στο σκεπτικό ότι προέχει η «δοκιμασία του» στο πεδίο της αγοράς και η αποδοχή του από το ευρύ κοινό, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την κάλυψη των εξόδων. Εξ άλλο ήταν για μας ένα project πρωτόγνωρο που θα μας έδινε εκτός από το κύρος της πρωτιάς, πολλές γνώσεις για το μέλλον.

Κύδος : Ομηρική Λέξη. Φήμη, Αξία, Δόξα. Κάτι για το οποίο αξίζει κανείς να είναι περήφανος. Η δύναμη που αποκτάει κάτι μετά από πολλή δουλειά.

Επειδή τα συγκεκριμένα τεχνητά έχουν ήδη αποκτήσει τη δική τους θέση στην Ελληνική αγορά, είμαστε ήδη στη διαδικασία μαζικής τους παραγωγής σε εργοστασιακή κλίμακα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καλύψουμε τη ζήτηση του κοινού. Επομένως αυτή είναι η τελευταία μαζική χειροποίητη παραγωγή. Θα προσπαθήσουμε να υπάρξουν χειροποίητα τεχνητά Κύδος και στο μέλλον για τους λάτρεις αυτού του είδους, θα είναι όμως σε άλλη κλίμακα. Με τα εργοστασιακά τεχνητά θα μπορούμε να πειραματιστούμε σε μεγέθη, χρώματα ακόμα και πλεύσεις που θα δώσουν στο Κύδος νέα ζωή!

Όπως και να έχει, όλοι οι συνεργάτες αυτού του project σας ευχαριστούμε ολόψυχα για την αποδοχή και την αγάπη που έχετε δείξει στο Kύδος. Ήταν για εμάς η καλύτερη επιβεβαίωση και ανταμοιβή – το ταξίδι συνεχίζεται.